Business Vitality

"Een mooie tocht, door en langs mooie bedrijven met slimme oplossingen
waarmee verspilling wordt voorkomen!"

Tour Circulair

Op vrijdag 14 september 2018 is de eerste editie van Tour Circulair verreden: een supergaaf wielerevenement voor iedere professional die zich richt op duurzaamheid en circulariteit in het bijzonder! Drentea Office Furniture en The Food Office organiseerden deze editie vanuit de locatie van C-beta in Hoofddorp. Dé plek waar ondernemers kennis delen en nieuwe, circulaire productiemogelijkheden kunnen ontdekken.

De toertocht

De deelnemers verzamelden zich rond 12.00 uur voor een overheerlijke lunch. Na het welkomstwoord door Erik Luisman van Drentea en een toelichting op de route van Pieter van de Graaf (The Food Office) vertrokken de deelnemers voor het eerste deel van hun route. De eerste tussenstop van de toertocht was Landgoed De Olmenhorst in Lisserbroek. Na een lekkere kop koffie, een punt appeltaart en een toelichting op de bedrijfsvoering van het bedrijf door eigenaar Florian de Clerq vertrok het peloton naar afvalinzamelaar en -verwerker De Meerlanden in Rijssenhout. Na een rondleiding door het bedrijf stapte de deelnemers weer op de fiets voor de terugreis naar C-béta. Tijdens de gezellige, informele borrel met louter duurzaam geproduceerde hapjes werd nog lang nagepraat over deze sportieve en informatieve dag. 

Klik hier voor een video-impressie van Tour Circulair 2018.

De Olmenhorst

Op Landgoed de Olmenhorst worden de appels en peren met liefde en aandacht en volgens biologische principes geteeld. De eigenaar en zijn team koesteren het ruim 160 jaar oude familielandgoed door zo duurzaam en respectvol mogelijk met mens en milieu om te gaan. De kringloop van de natuur die hier te ervaren is, willen ze graag met ons delen: zij verhuren hun locaties aan bedrijven en particulieren, organiseren inspirerende evenementen en verkopen enkel integere, duurzame producten. Zodat zij hun gasten verleiden om zelf ook een toekomstbestendige levensstijl te omarmen.  

De Meerlanden

De Meerlanden heeft zich van een traditionele afvalinzamelaar ontwikkeld tot een innovatieve afvalinzamelaar én -verwerker die ook gemeenten ontzorgt op het integraal beheer van de openbare ruimte en via het leveren van dienstverlening op het gebied van gladheidbestrijding. Zij geeft  meer waarde aan afvalstromen door deze zo veel mogelijk als grondstoffen te gebruiken en zo bij te dragen aan een schoner milieu. In 2011 is de huidige vergistingsinstallatie in gebruik genomen: met deze installatie wordt de energie aanwezig in het GFT-afval omgezet in biogas. Dit gas wordt vervolgens opgewaardeerd tot groengas. Met deze innovatie is een eerste stap gezet voor het creëren van een regionale circulaire economie.

Editie overzicht